Wearables

TEST: Google Pixel Watch 3 har blivit vuxen

Googles klocka har många styrkor - och en nära integration med Fitbit ger den en fördel.

Googles Pixel Watch-serie är på många sätt mycket…Google. Klockan kom till Sverige för första gången med generation 2, men den här gången – med version Google Pixel Watch 3 – har den blivit mycket större och, skulle det gå att hävda, mer ”maskulin”. I alla fall ser den mycket mer rätt ut på min handled. Skulle du ha en mindre handled eller bara vill ha en mindre klocka, finns det naturligtvis fortfarande en version i 41 millimeter.

Med en design som är både maskulin och tidlös, passar klockan bra för olika livsstilar och personliga preferenser. Det är naturligtvis en smaksak om du gillar det mycket organiska (och mycket runda) utseendet, men jag tycker att storleken har gjort att den här generationen känns mycket mer komplett med de två storleksalternativen.

Design och förpackning

Google Pixel Watch 3 kommer i en stilren förpackning som innehåller klockan, två band i olika längder samt en USB-C till 4-pins magnetisk laddare. Själva laddaren är en av de mindre imponerande aspekterna med klockan, då den kräver exakt placering för att ladda effektivt. En trådlös laddningslösning, som finns hos konkurrenterna, skulle ha varit en förbättring. Dock är klockans design och utseende tilltalande, och bandet är enkelt att montera. Pixel Watch 3 finns också med valet mellan wifi eller wifi/LTE, vilket gör det möjligt att använda klockan utan att ha telefonen med vid aktiviteter som löpning och cykling.

Annons:

 

Skärm i toppklass

En av de mest framträdande förbättringarna är skärmen, som nu både är större och ljusare. 45 millimeters-modellen har hela 40 procent mer användbart skärmutrymme, vilket ger en mycket bättre visuell upplevelse. Den uppdaterade Actua OLED-skärmen har en ljusstyrka som har fördubblats från
1 000 till 2 000 nits, vilket gör det lätt att läsa information, även i starkt solljus. Den ligger också nära Apple Watch Series 10, som är den närmaste konkurrenten förutom Samsungs smarta klockor – som också har en ljusstyrka på 2 000 nits. Med andra ord får du ungefär samma ljusstyrka över hela linjen, förutom de två Ultra-modellerna från Samsung och Apple.

Skärmens variabla uppdateringshastighet, mellan 1-60 Hz, ger en smidig och responsiv användarupplevelse. Den är också skyddad av 3D Corning Gorilla Glass 5, vilket bör göra den hållbar och motståndskraftig mot stötar och repor. Under testet har jag av uppenbara skäl inte haft särskilt bra möjligheter att testa detta, eftersom jag bara haft klockan i ett par veckor, men Gorilla Glass är generellt sett en garanti för att undvika krossat glas eller repig boett.

Navigation på klockan

Navigationen på klockan är faktiskt intuitiv, och den fysiska kronan gör det möjligt både att trycka och vrida för att bläddra igenom meddelanden eller inställningar. Ovanför kronan finns en knapp som ger tillgång till de senaste apparna samt Google Assistant, vilket gör röstkommandon lättillgängliga.

Fitbit-integration och hälsofunktioner

Google Pixel Watch 3fitness- och hälsofunktioner är fullt integrerade med Fitbit, och det ger användarna tillgång till ett brett utbud av träningsalternativ och hälsodata. Det finns sensorer för att mäta puls, syremättnad (SpO2), EKG, hudtemperatur och en höjdmätare. Det inbyggda GPS-systemet stöder Galileo, Glonass, Beidou och QZSS, något som gör det enkelt att spåra position och rutter oavsett träningsform. Med Fitbits avancerade instrumentpanel kan du få en tydlig översikt över dina aktiviteter och framsteg, och AI-baserade träningsförslag kan löpande anpassas efter att data samlas in.

Annons:

 

En av de mer intressanta nya funktionerna är träningsgenomgången för morgondagen, som ger personliga rekommendationer baserade på din sömnkvalitet och fysiska tillstånd. Samtidigt säkerställer stegräknaren mer exakta mätningar än tidigare modeller. Fitbit Premium erbjuder ännu fler möjligheter för de som vill ha tillgång till dagliga träningsvideor och personliga analyser, även om det kräver ett månatligt abonnemang.

Batteritid och laddning

Även om Google lovar en batteritid på upp till 100 timmar i batterisparläge, är den mer realistiska användningstiden omkring 25-40 timmar vid normal användning, detta beroende på om skärmen är aktiv hela tiden. Jag har i alla fall fått ut ungefär så mycket under de veckor jag har använt klockan. Det förbättrade 420 mAh-batteriet i 45 millimeters-modellen gör att klockan kan hålla en hel dag med intensiv användning. Men som med många andra smarta klockor är det nödvändigt att ladda i princip varje dag – åtminstone om jag har använt klockan aktivt för träning eller liknande. Laddaren, som är magnetisk, är dock lite av en besvikelse, eftersom den kräver exakt placering för att undvika avbruten laddning, och den känns också billig – men det är också den enda delen i paketet som känns billig.

WearOS har blivit vuxet

Pixel Watch 3 levereras med den senaste versionen av Googles WearOS 5.0, som fungerar otroligt smidigt och är lätt att navigera. Klockan ger tillgång till ett brett utbud av appar och widgets som kan anpassas efter behov. Notifikationssystemet är robust och effektivt, vilket gör det möjligt att ta emot och svara på meddelanden samt styra andra enheter, såsom Google TV och övervakningskameror. Integration med till exempel Arlo-kameror ger extra säkerhet, eftersom live feeds kan visas direkt på klockan. Generellt är mjukvaran helt i nivå med både Samsungs Tizen och Apples WatchOS.

Annons:

 

En särskild säkerhetsfunktion värd att nämna är ”Loss of Pulse Detection”. Denna funktion övervakar pulsen och kan, om pulsen försvinner, utlösa ett larm och därefter automatiskt kontakta räddningstjänster med användarens plats om ingen svarar.

Vem ska köpa Google Pixel Watch 3?

Google Pixel Watch 3 är en riktigt snygg och funktionell smartklocka och är en märkbar förbättring jämfört med tidigare modeller. Med sin stora skärm, höga ljusstyrka och smidiga mjukvara levererar klockan en förstklassig användarupplevelse. Kombinationen av Fitbits hälso- och aktivitetsfunktioner samt Googles WearOS gör den till ett mångsidigt verktyg för både fitnessentusiaster och teknikälskare. Det kräver naturligtvis att du har en Android-telefon, och om du dessutom har en Pixel 9 kommer det naturligtvis att bli som bäst. Du kan till och med koordinera färgerna på de två enheterna om du köper dem tillsammans.

Priset är absolut rimligt, även jämfört med konkurrenterna, men de dagar då Googles produkter var billigare än konkurrenternas är förmodligen evigt förbi – men det är också rimligt, med tanke på hur bra produkterna har blivit. Hur som helst mindre än 5 000 kronor för Pixel Watch 3 onekligen rimligt.

Annons:

 

Även om batteritiden inte är i topp och laddningsmetoden kan förbättras, är Pixel Watch 3 en riktigt stark aktör på marknaden för smartklockor. För de som vill ha en nära integration mellan smartklocka och smartphone, samt omfattande hälsospårning är denna klocka ett klockrent (haha!) val.

Google Pixel Watch 3

Design
Funktioner
Prestanda
Pris

4 950 kr

Kvalitet, mjukvara, design och pris når nya höjder, vilket gör Google Pixel Watch 3 till ett riktigt bra köp.

User Rating: Be the first one !

Back to top button

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer