ELBILAR

Tesla bjuder in till ’We, Robot’-event

Tesla bekräftar med en inbjudan – den nya robottaxin kommer att visas den 10 oktober.

Tesla har bjudit in aktieägare och press till ett ’We, Robot’-event den 10:e oktober. Här kommer Elon Musk äntligen att presentera den utlovade självkörande robottaxin i samband med att den senaste kvartalsrapporten offentliggörs. Äntligen, eftersom evenemanget redan har skjutits upp två månader.

Ryktena om att Tesla var redo att visa upp sin robottaxi började redan i april månad, då Musk skrev på X att bilen skulle visas den 8:e augusti. Detta skedde i spåren av en Reuters-artikel som hävdade att den likaså ryktade billigmodellen, Model 2, hade lagts ned.

Under samma period gav Tesla också en förhandstitt på den programvara som kommer att ligga till grund för taxitjänsten. Men i mitten av juli valde Musk att skjuta upp presentationen. Ingen anledning gavs, men Bloomberg trodde sig veta att delar av designen behövde göras om.

Annons:

 

”Kom med på vår officiella premiär av framtidens autonomi”, lyder inbjudan, som också visar en bild av en kameralins. Eller är det HAL från filmen ”2001: En rymdodyssé”?

robottaxin

Elon Musk har tidigare beskrivit robottaxin som ”optimerad för autonomi, vilket betyder att den varken kommer att ha ratt eller pedaler”. Han har också tidigare sagt att den skulle vara redo för massproduktion 2024. Men Musk är också känd för att vara en obotlig tidsoptimist.

Med fokus på autonomi förväntas Tesla också demonstrera sina senaste Optimus humanoida robotar.

Relaterade artiklar

Back to top button

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer