PRYLAR

Samsung lanserar S24 FE – ny mellanklassmobil 

S24 FE, ett nytt tillskott till S24-serien, gör flera av Galaxy AI-funktionerna tillgängliga för en bredare publik

Samsung lanserar S24 FE – ny mellanklassmobil – Samsung har precis tillkännagivit sin Galaxy S24 FE, ett nytt tillskott till S24-serien, som gör flera av Galaxy AI-funktionerna tillgängliga för en bredare publik – det är i alla fall idén. Den nya mellanklassmodellen ger användare tillgång till några av de funktioner som tidigare bara funnits i dyrare smartphones.

Kamera med AI-funktioner

Galaxy S24 FE är utrustad med ett kamerasystem som inkluderar en 50MP vidvinkellins, en 8MP telefotolins med 3X optisk zoom, en 12MP ultravidvinkellins och en 10MP selfiekamera. Kameran stöds av Samsungs ProVisual Engine, som använder AI-algoritmer för att förbättra bildkvaliteten. Denna teknik hjälper till att förbättra bilder tagna i svagt ljus genom Nightography och optisk bildstabilisering.

Telefonen innehåller också en rad AI-assisterade redigeringsverktyg som kan hjälpa till att justera bilder och ta bort oönskade element. Bland redigeringsfunktionerna finns Generative Edit, som gör det möjligt att flytta och ta bort objekt i bilder. Portrait Studio ger användarna möjligheten att ändra selfies så att de framstår som illustrationer.

Annons:

 

Prestanda och skärm

Galaxy S24 FE är designad för användare som behöver hög prestanda, inklusive vid gaming. Modellen använder Exynos 2400-chipsetet, som stöder grafiska funktioner som Ray Tracing. Telefonen har en ångkammare som bidrar till bättre kylning och hjälper till att upprätthålla prestandan under längre perioder. Batteriet är på 4.700 mAh, vilket ger längre användningstid.

Telefonen har en 6,7-tums Dynamic AMOLED 2X-skärm med en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz, vilket säkerställer en jämn visuell upplevelse. Skärmen är dessutom utrustad med Vision Booster-teknik, som optimerar kontrast och färger, även i starkt ljus.

AI-assistenter och kommunikation

Galaxy S24 FE kommer med en rad AI-baserade funktioner; funktionen Circle to Search gör det möjligt att snabbt hitta information via Google, medan tolkfunktionen kan översätta konversationer utan internetanslutning. Live Translate gör det möjligt att översätta samtal under telefonsamtal, och Chat Assist hjälper till att justera meddelanden. Note Assist och Transcript Assist förenklar anteckningar och översättning av ljudinspelningar.

Tillgänglighet och pris

Galaxy S24 FE är tillgänglig i Sverige från den 26 september 2024 till ett rekommenderat startpris på 5.999 SEK. Den finns i fem olika färger: Blå, Grafit, Grå, Mint och Gul.

Annons:

 

Läs också: Samsung Galaxy Tab S10 Ultra.

Relaterade artiklar

Back to top button

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer