TEKNOLOGI

Apple Intelligence lanseras om tre veckor

Enligt Bloomberg aktiveras Apple Intelligence för vanliga användare den 28 oktober.

Apples satsning på artificiell intelligens, i vanlig Apple-stil omdöpt till Apple Intelligence, stal rampljuset både vid presentationen av iOS 18 i juni och vid lanseringen av iPhone 16-serien i september. Men bortsett från betatestare är det fortfarande ingen användare som har tillgång till de omtalade AI-funktionerna.

Det var också en något begränsad iPhone 16 Pro vi recenserade inför säljstarten i mitten av september. ”Nyheterna gör inte att den är ett ’måste ha’. Åtminstone inte innan Apple Intelligence når EU,” skriver iNPUTs recensent.

Det ändras den 28 oktober, alltså om precis tre veckor. Åtminstone enligt Bloombergs Mark Gurman, som vanligtvis är mycket pålitlig när det gäller Apple. Då kommer Apple att aktivera funktionerna, så att alla användare kan dra nytta av dem.

Annons:

 

Eller snarare, vissa användare kan dra nytta av dem. I Sverige aktiveras nämligen ingenting alls. För det första eftersom Apple Intelligence ännu inte förstår svenska. Men framför allt för att Apple har uteslutit EU-länderna på grund av EU:s strikta datapolitik.

Därför är det inte heller någon som förväntar sig att Apple Intelligence kommer till Europa förrän tidigast i slutet av nästa år. Och vi svenskar lär med stor sannolikhet få vänta ännu längre på grund av vårt lilla språkområde.

Uppdateringen den 28 oktober kommer enligt Gurman att innehålla följande funktioner:

  • Skrivverktyg
  • Översikt över aviseringar
  • Skapande av Minnen i Bilder
  • Rensning i fotobiblioteket

Däremot får man vänta på den nya användargränssnittet för Siri (LLM-modell), som först anländer våren 2025. Den nära integrationen med ChatGPT låter också vänta på sig och förväntas först komma tillsammans med iOS 18.2-uppdateringen.

Annons:

 

Relaterade artiklar

Back to top button

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer