ELBILAR

Teslas nya Model 3 finns nu tillgänglig i Sverige för 539 990 kr och har en räckvidd på över 700 km.

Model 3-serien uppdateras med en Long Range med bakhjulsdrift till ett fantastiskt pris.

Tesla har tillkännagett en ny version av Model 3-serien i Europa: Long Range med bakhjulsdrift. Den har en räckvidd upp till 702 km (WLTP) och en energiförbrukning på 12,5 kWh/100 km, vilket gör den till den Model 3 med längst räckvidd hittills. Detta gör det möjligt för bilen att täcka långa sträckor utan behov av frekvent laddning, vilket kan vara attraktivt för dig som ofta kör långa distanser.

Long Range med bakhjulsdrift lanseras i Sverige med ett startpris på 539 990 kr, vilket kan innebära utmaningar för konkurrenterna. Tesla framhåller att kombinationen av lång räckvidd och effektivitet gör bilen konkurrenskraftig vad gäller räckvidd och pris, men utan att överdrivet fokusera på priset i marknadsföringen. Enligt Tesla är effektiviteten resultatet av kontinuerliga förbättringar i bilens energihantering.

Förutom den förbättrade räckvidden och energieffektiviteten har Model 3 Long Range behållit de karakteristiska tekniska och designmässiga inslagen från resten av 3-serien. Interiören har förbättrad ljuddämpning med 360-graders akustiskt glas, ventilerade framsäten och värme i alla säten. Dessutom har baksätespassagerarna tillgång till en 8-tums skärm för att reglera klimat och underhållning.

Annons:

 

Alla priser sänks

Tesla har samtidigt valt att justera priserna på andra varianter av Model 3 i Sverige. Priset på den “vanliga” model med bakhjulsdrift har nu sänkts till 484 990 kr, och modellen med fyrhjulsdrift har reducerats till 584 990 kr. Sammantaget är detta ytterligare ett aggressivt drag från Tesla, som ökar pressen på de europeiska och kinesiska tillverkarna.

De första leveranserna av Model 3 Long Range med bakhjulsdrift förväntas börja i november i Europa.

Läs mer hos Tesla här.

Annons:

 

Relaterade artiklar

Back to top button

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer