Mobiltelefoner och surfplattor

TEST: Samsung Galaxy S24FE – lyxkänsla till ett bra pris

S24FE är Samsungs försök att erbjuda en mellanklassmobil för 2024 – och det är verkligen ett starkt alternativ.

Samsung Galaxy S24FE är det senaste tillskottet i Samsungs “Fan Edition”-serie, en serie designad för att erbjuda en premium smartphone-upplevelse till ett mer överkomligt pris. Som alltid är “FE”-modellerna skapade med fokus på att tillfredsställa användarnas mest grundläggande behov utan att lägga till onödiga funktioner som ofta återfinns i de dyrare modellerna. S24FE är inget undantag och framstår som en bra balans mellan pris och funktioner.

Design och skärm

En av de första sakerna som fångar uppmärksamheten när man håller Galaxy S24FE är dess snygga design. Den ser nästan identisk ut med Samsungs flaggskeppsmodeller, vilket gör att den känns som en premium-mobil utan den höga prislappen. Med en aluminiumram och en baksida av plast lyckas den vara både lätt och robust. Trots plastmaterialet känns den inte billig, och telefonens matta finish gör att den känns mer exklusiv. Faktum är att ingen annan mobil i mellanprisklassen känns så här mycket premium.

Annons:

 

Galaxy S24FE är utrustad med en stor 6,7” Dynamic AMOLED-skärm, känd för sin höga kvalitet – Samsung är ju mästare på skärmar. Den har en uppdateringsfrekvens på 120Hz, vilket ger en otroligt smidig och responsiv användarupplevelse, särskilt när du scrollar genom sociala medier, läser artiklar eller spelar spel. Skärmens upplösning är FHD+ (2 340 x 1 080 pixlar), vilket garanterar skarpa bilder och videor. Färgerna ser både levande och naturliga ut, vilket gör den perfekt för allt från streaming till gaming.

En annan imponerande aspekt är ljusstyrkan. Även i direkt solljus är det enkelt att se vad som händer på skärmen, och de djupa svarta tonerna, som AMOLED-tekniken är känd för, är verkligen en fröjd för ögat. När det gäller design och skärmkvalitet är Galaxy S24FE en vinnare som levererar en upplevelse som känns långt dyrare än vad priset antyder.

Prestanda och processor

Samsung Galaxy S24FE är utrustad med Exynos 2400e-processorn i de flesta regioner, vilket är Samsungs eget chipp. Trots att chippet inte är lika kraftfullt som den senaste Snapdragon som finns i vissa dyrare modeller, klarar den sig fortfarande bra för vardagligt bruk. Den hanterar alla vanliga uppgifter utan problem; appar öppnas snabbt, multitasking fungerar smidigt och den allmänna användarupplevelsen är snabb och responsiv. För de flesta vanliga användare finns det inget större behov av mer kraft.

Annons:

 

När det gäller spelande finns det dock vissa kompromisser. För mer krävande spel som Call of Duty presterar den okej, men den har en tendens att bli varm om du spelar under en längre tid, vilket kan leda till en mindre prestandaminskning. Detta kommer dock inte att påverka de flesta användare, men om du spelar mycket mobilspel bör detta beaktas.

Galaxy S24FE levereras med Android 14 och Samsungs One UI, som är ett av de bästa Android-användargränssnitten på marknaden. Det är fyllt med användbara funktioner och anpassningsmöjligheter, men det är fortfarande lätt att använda. För de som redan är bekanta med Samsungs ekosystem kommer det att kännas mycket bekant, och för nya användare kommer det att vara enkelt att komma igång.

Kameror

Annons:

 

Kameran är alltid en viktig del av en smartphone, och Galaxy S24FE gör dig inte besviken – med tanke på att det är en mobil i mellanprisklassen. Den har en trippel kamera-setup, bestående av en 50 MP huvudkamera, en 12 MP ultravidvinkelkamera och en 8 MP telefoto-kamera med 3x optisk zoom.

Huvudkameran är en av telefonens starkaste sidor. Under goda ljusförhållanden levererar den bilder med utmärkt detaljrikedom, naturliga färger och bra kontrast. Kameran fokuserar också snabbt, vilket innebär att det är lätt att få skarpa bilder även om motivet rör sig. Ultravidvinkelkameran fungerar också bra, särskilt när du vill fånga mycket i ett foto, som landskap eller stora grupper av människor.

Telekameran, med 3x optisk zoom, är också en solid tilläggsfunktion. Även om den inte kan mäta sig med de bästa zoomfunktionerna på Samsungs flaggskeppsmodeller, är den ändå imponerande för en telefon i den här prisklassen. Den låter dig komma närmare motivet utan att förlora bildkvalitet.

Annons:

 

När det gäller bilder i svagt ljus hänger kameran inte med lika bra. Bilder kan ibland bli korniga och färgerna kan verka urvattnade. Detta är inte ovanligt för telefoner i den här prisklassen, och det är inte direkt dåligt – bara inte på samma nivå som de bästa kamerorna på marknaden. För de flesta kommer det dock fortfarande vara mer än tillräckligt, och med Night Mode aktiverat kan du få imponerande bilder i de flesta miljöer på kvällen.

Sammanfattning

Samsung Galaxy S24FE erbjuder en bra balans mellan funktioner och pris, med en design och skärm som känns premium trots dess mellanprisklass. Prestandan räcker för vardagligt bruk, och även om kamerorna inte är på nivå med de allra bästa, levererar de ändå ett mycket bra resultat, särskilt under bra ljusförhållanden. Det här är en bra smartphone för dig som vill ha en pålitlig mobil utan att behöva betala premiumpris.

Samsung Galaxy S24FE

Design
Funktioner
Kamera
Prestanda
Batteri och laddning
Pris

Pris: 3839 kr

S24FE levererar på nästan alla sätt – både vad gäller byggkvalitet, skärmkvalitet och hastighet. Det är bara småsaker som drar ner betyget.

User Rating: Be the first one !

Relaterade artiklar

Back to top button

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer