PRYLAR

Helt integrerat kaffesystem från ett lyxigt hemmamärke

Aarke, känt för sina stilfulla kolsyremaskiner, har lanserat ett fullt integrerat kaffesystem i samma industriella design.

För några år sedan gjorde svenska Aarke stort intryck på redaktionen här med sin minimalistiska kolsyremaskin, som kunde förvandla kranvatten till kolsyrat vatten. Nu har svenskarna gett sig in på ett nytt område som är ännu mer utbrett i Norden, nämligen kaffe. I samma snygga design har de skapat Aarke Coffee System, ett komplett system för kaffebryggning.

Systemet består av tre separata delar: kaffemaskin, kaffekvarn och termoskanna. Tillsammans bildar de ett fullt integrerat bryggsystem, där kvarnen automatiskt beräknar mängden malet kaffe baserat på hur mycket vatten som finns i behållaren. Kaffemaskinen justerar sedan temperaturen för att säkerställa en perfekt kopp kaffe varje gång.

Kaffemaskinen och kvarnen kommunicerar via en kort kabel som kopplas mellan enheterna. Tyvärr finns det ingen möjlighet till trådlös kommunikation. Kvarnen kan antingen anslutas till bryggaren för automatisk dosering av kaffemängden, eller användas manuellt om du föredrar det.

Annons:

 

– Med Aarke Coffee System ville vi skapa en komplett lösning för kaffeälskare som vill ha perfekt kaffe varje gång. Godkännandet från European Coffee Brewing Center bekräftar vår ambition att uppnå den högsta standarden inom kaffebryggning, säger Jonas Groth, medgrundare och chefsdesigner på Aarke.

Förutom kaffemaskinen och kvarnen har Aarke även presenterat en termoskanna. Det är möjligt att brygga direkt i den om du vill hålla kaffet varmt under en längre tid.

aarke

Enligt pressmaterialet tar det mindre än sex minuter att brygga en kanna kaffe. Maskinen har även en funktion kallad ”blooming mode”, som fuktar det nymalda kaffet i början av bryggprocessen för att maximera smaken.

Aarke kaffemaskinen lanseras den 29 oktober och kostar 3 800 kronor. Kaffekvarnen lanseras samma dag och kostar 4 000 kronor, medan termoskannan kommer senare under året till ett pris på 1 000 kronor. Läs mer hos Aarke.

Annons:

 

Relaterade artiklar

Back to top button

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer